1. Työkalurivit
  2. Valikot
  3. Paneelit
  4. Pikavalinnat
  5. Kirjanmerkit
  6. Pienoisohjelmat
  7. Muistiinpanot
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Sisällön suodatus
  12. Huijaussuoja
  13. BitTorrent
  14. Näyttömuodot
  15. Kehittäjän työkalut
  16. Asetukset
  17. Lisäasetukset
  18. Tapetit
  19. Näppäinoikotiet
  20. Hiiren käyttäminen
  21. Äänikomentojen käyttäminen
  22. Sähköposti ja uutisryhmät
  23. Kanavat
  24. Keskustelu
  25. Valintaikkunat
  26. Auto-update
  27. Operan varmuuskopiointi

Yleiset asetukset

Näppäimillä Page Down ja Page Up voi vaihtaa diojen välillä

Käynnistys ja kotisivu

Ensimmäinen asetus antaa sinun valita, mitkä välilehdet Operan tulisi avata silloin kun selain käynnistetään. On myös mahdollista saada Opera näyttämään ne välilehdet, jotka olivat avoinna silloin kun selain viimeksi suljettiin, palata suoraan aiemmin tallennettuun istuntoon tai mennä kotisivulle. Jos haluat valita toiminnan aina tapauskohtaisesti, kytke aloitusikkuna käyttöön.

Aseta uusi kotisivu täyttämällä kenttään useimmin käytetyn verkkosivusi osoitteen, tai mene haluamallesi sivulle, avaa yleiset asetukset ja napsauta "Käytä nykyistä".

Ponnahdusikkunat

Opera yrittää erottaa pyytämäsi ponnahdusikkunat (tyypillisesti kirjautumissivuja ja vastaavia) verkkosivustojen automaattisesti avaamista ponnahdusikkunoista (tyypillisesti mainoksia).

Voit myös valita, että kaikki ponnahdusikkunat estetään, kaikki ponnahdusikkunat avataan tai että kaikki ponnahdusikkunat avataan niin että ne näkyvät muiden avointen välilehtien taustalla. Muistathan, että ponnahdusikkunoiden asetukset on mahdollista määrätä myös sivustokohtaisesti.

Kieli

Valitse suosimasi kieli Operan käyttöliittymälle ja verkkosivujen sisällölle. Huomaa, että Opera ei välttämättä ole saatavilla kaikilla listan kielillä ja että suurin osa sivustoista ei välttämättä tarjoa kieliasetuksesi mukaista sisältöä. Ellei suosimallasi kielellä ole saatavilla Operan käännöstä, ohjelmisto pysyy englanninkielisenä, kun taas www-sisältö pyritään mahdollisuuksien mukaan näyttämään valitsemallasi kielellä.

Jos olet ladannut Operaan erillisen kielitiedoston, kytke se käyttöön "Lisätietoja"-valintaikkunassa.