1. Työkalurivit
  2. Valikot
  3. Paneelit
  4. Pikavalinnat
  5. Kirjanmerkit
  6. Pienoisohjelmat
  7. Muistiinpanot
  8. Opera Link
  9. Sisällön suodatus
  10. Huijaussuoja
  11. BitTorrent
  12. Näyttömuodot
  13. Kehittäjän työkalut
  14. Asetukset
  15. Lisäasetukset
  16. Tapetit
  17. Näppäinoikotiet
  18. Hiiren käyttäminen
  19. Sähköposti ja uutisryhmät
  20. Kanavat
  21. Keskustelu
  22. Valintaikkunat
  23. Operan varmuuskopiointi

Sivuhistoria

Näppäimillä Page Down ja Page Up voi vaihtaa diojen välillä.

Opera tallentaa hiljattain käytetyt verkkosivut sivuhistoria-nimiseen paikkaan, josta niitä voi tutkailla myöhemmin. Helpoin tapa hyödyntää sivuhistoriaa on käyttää selaimen "Takaisin"-painiketta (), mutta sillä voi tehdä muutakin: voit hakea verkkosivuja sivuhistoriasta viimeisimmän käyntiajankohdan tai sivun sisällön perusteella.

Sivuhistoria tallentuu mahdollisimman tehokkaasti välimuistiin. Jos haluat nähdä välimuistin sisällön, kirjoita opera:cache osoiteriville. Opera poistaa käyntitiedot luettelosta vähitellen sen perusteella, mitä asetuksissa on määritetty.

Sivuhistoria on kronologinen

Katsellaksesi yleistä sivuhistoriaa kirjoita opera:history osoiteriville. Voit myös avata sivuhistoriapaneelin (näppäinoikotie: Ctrl + H), jossa sivuhistoria on jaettu kolmeen kategoriaan: "Tänään", "Eilen", "Aiemmin tällä viikolla", "Aiemmin tässä kuussa" ja "Vanhemmat".

Kun selaat sivuja, Opera luo sivuhistoriasta haettavan tietokannan. Tämä sisältää kaikkien käytyjen verkkosivujen koko tekstisisällön. Tähän tietokantaan pääsee käsiksi kirjoittamalla avainsanan osoiteriville tai käyttämällä sivuhistoriapaneelin "Pikahaku"-kenttää. Samat tiedot löytyvät myös sivulta opera:historysearch.

Näppäillyt osoitteet

Opera sisältää erityisen sivuhistorian kohtien kategorian nimeltään "näppäillyt osoitteet". Tähän kategoriaan kuuluvat vain ne osoitteet, jotka on kirjoitettu käsin osoiteriville. Näppäiltyjen osoitteiden luetteloon pääsee napauttamalla osoiterivin oikealla puolella olevaa pudotusvalikon nuolta tai painamalla näppäimistön alanuolta, kun osoiterivi on kohdistettuna. Opera Linkin avulla voi jakaa tiedot näppäillyistä osoitteista eri tietokoneiden ja laitteiden välillä.

Asetukset

Asetukset > Lisäasetukset > Sivuhistoria

Muista käydyt osoitteet sivuhistoriassa ja automaattisessa täydennyksessä

Voit määrittää maksimimäärän käytyjä osoitteita, joka Operan tulisi muistaa. Huomaa, että hyvin suuri sivuhistoria saattaa hidastaa Operan käynnistymistä.

Poistaaksesi yleisen sivuhistorian paina .

Muista käytyjen sivujen sisältö

Kun tämä laatikko on ruksittu, sivuhistorian vapaa tekstihaku on käytössä.

RAM-välimuisti

Opera käyttää tallentaa hiljattain käytettyjä verkkosivuja tietokoneen välimuistiin niiden käytön nopeuttamiseksi. Yleisesti ottaen on kannattavaa antaa Operan määritellä tähän liittyvät asetukset automaattisesti.

Levyvälimuisti

Opera tallentaa käydyt sivut sekä muistiin että kiintolevylle, jotta niitä voisi käyttää taas selaimen uudelleenkäynnistämisen jälkeen. Suurenna levyvälimuistin kokoa, jos haluat pitää verkkosivuista paikallisia kopioita ja näin ollen säilyttää ne pidempään.

Oletusarvoisesti Opera puskuroi kaiken verkkosivujen sisällön (asiakirjat, kuvat ja muu sisältö) välimuistiin.

Poistaaksesi kaiken puskuroidun sisällön levyltäsi paina . Tyhjentääksesi välimuistin automaattisesti aina, kun Operasta poistutaan, ruksi kohta "Tyhjennä lopetettaessa".

Huomaa: Jos asetat levyvälimuistin kooksi nolla, se ei ota levyvälimuistia pois käytöstä. Sen sijaan Opera pyrkii välttämään levylle kirjoittamista mahdollisimman pitkälle.

Tarkasta, onko välimuistiin tallennettu sivu päivittynyt palvelimella

Kun käyt verkkosivuilla uudestaan, Opera pyytää niistä normaalisti uusia versioita, vaikka suurinta osaa www-sisällöstä ei päivitetäkään kovin usein. Muutoksien tarkistaminen harvemmin saattaa nopeuttaa selaamista.

Huomaa: Jos tarkastat muutokset vain harvoin, saatat joutua päivittämään verkkosivun käsin nähdäksesi sen uusimman version.