1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Opera Widgets zijn mini-programma's die samen met Opera draaien en op uw bureaublad leven. Er zijn widgets voor allerlei doeleinden – weersverwachtingen, spelletjes, klokken, woordenboeken, mediaspelers, en veel meer.

Gebruik het Widgets-menu of -paneel om een nieuwe widget te vinden en te installeren, en kies "Widgets toevoegen". Hiermee wordt een webpagina geopend waar u widgets kunt zoeken en downloaden, die Opera automatisch zal installeren.

Widgets beheersen

U kunt widgets naar elke plaats op uw scherm slepen en daar plaatsen. Elke widget heeft eigen instellingen voor waar en hoe het wordt weergegeven, en deze zijn beschikbaar vanuit het contextmenu van de widget:

Als u een widget heeft gesloten, kunt u het heropenen vanuit het Widgets-menu of -paneel.

Noot: Ook al zien Opera's widgets eruit en gedragen ze zich als aparte mini-programma's, ze draaien binnen Opera. Als u Opera sluit, zullen de widgets ook worden gesloten.

Ga naar Widgets > Widgets beheren of gebruik het Widgetspaneel om uw widgetverzameling te organiseren en widgets te verwijderen die u niet langer wilt houden.

Widgetknoppen

Widgets zijn niet gestandaardiseerd, maar ze gebruiken vaak wel dezelfde icoontjes of symbolen om functies aan te geven. De twee gebruikelijkste zijn:

Rader-pictogram
Instellingen van de widget tonen
X-pictogram
De widget sluiten