1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Formulieren

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Wachtwoordbeheerder

De Wachtwoordbeheerder is Opera's wachtwoord- en formulierenbeheerder. Schakel hem in om Opera gebruikersnamen en wachtwoorden te laten opslaan nadat u ze één keer invoert, en om persoonlijke informatie automatisch in te voeren in webformulieren.

Wanneer u een website bezoekt waarvoor gebruikersnaam en wachtwoord zijn opgeslagen, kunt u eenvoudig inloggen door op de Wachtwoordbeheerder-knop op de adresbalk te klikken, of door Ctrl+Enter te drukken.

Merk op dat gebruikersnamen en wachtwoorden versleuteld worden opgeslagen. Als u uw Wachtwoordbeheerder wilt beschermen tegen andere gebruikers op dezelfde computer door een hoofdwachtwoord in te stellen, ga dan naar de voorkeuren voor Beveiliging onder "Geavanceerd".

Opgeslagen wachtwoorden kunnen worden verwijderd met Extra > Privé-gegevens verwijderen of Extra > Geavanceerd > Wachtwoorden beheren.

Persoonlijke informatie

Op sommige websites moet u persoonlijke informatie invullen zoals uw naam en adres. In plaats van dezelfde gegevens telkens opnieuw in te voeren, kunt u ze hier eenmalig invoeren.

Na het invoeren van uw persoonlijke informatie in de voorkeuren, kunt u formulieren snel invullen door uit een uitklapmenu te kiezen zodra u begint met typen in een invoerveld, of met rechtsklikken in het invoerveld.

Rechtsklikken in elk invoerveld, inclusief chatsessies en e-mailberichten, levert een submenu op genaamd "Persoonlijke info invoegen", waarmee u informatie kunt kiezen die u heeft opgeslagen in de voorkeuren.

Als Opera herkent dat een formulierveld vraagt om informatie die u heeft ingevoerd in de Formulieren-voorkeuren, kunt u ook de Wachtwoordbeheerder gebruiken om het veld in te laten vullen. Klik op het Wachtwoordbeheerder-pictogram of druk Ctrl+Enter.

Tip: Gebruik de velden "Meer" voor alternatieve adressen of andere fragmenten van persoonlijke informatie, als u merkt dat u deze regelmatig invoert in formulieren.