1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Opera Turbo

Introductie

Opera Turbo is een gratis dienst om het browsen over langzame verbindingen te versnellen. In het beste geval zal het een inbelverbinding meer doen lijken op een breedbandverbinding. Als de verbindingssnelheid wisselt of onbekend is, laat een automatische instelling Opera zelf besluiten of Opera Turbo nuttig kan zijn en daarop reageren.

Om Opera Turbo te gebruiken gaat u naar het Opera Turbo-pictogram linksonder op het scherm, aan de linkerkant op de statusbalk. Zweef over dit pictogram en de tekst "Opera Turbo uit" zal verschijnen. Klik erop om Opera Turbo in te schakelen. Het pictogram wordt groen, en elke keer als een pagina is geladen wordt informatie getoond over het bespaarde netwerkgebruik. Nogmaals op het Opera Turbo-pictogram klikken zal het weer uitschakelen.

Om Opera Turbo in te stellen klikt u op het uitklappijltje aan de rechterkant van het pictogram en kiest "Instellingen Opera Turbo". Er zijn drie mogelijkheden beschikbaar:

Automatisch
Opera Turbo alleen inschakelen als een langzaam network wordt gebruikt
Aan
Optimaliseer pagina's met Opera Turbo zodat ze sneller laden over langzame netwerken
Uit
Pagina's normaal laden, zonder Opera Turbo (standaard)

Kies de "Automatisch"-instelling in geval van twijfel. Deze opties zijn ook bereikbaar via de Webpagina's-tab in Voorkeuren.

De waarschuwing voor netwerksnelheid kan worden in- en uitgeschakeld via het keuzevakje "Vertel mij over de netwerksnelheid".

De techniek achter Opera Turbo behelst een proxyserver met serverkant-compressie van webpagina's. Een compressiepercentage tot 80% kan worden bereikt, onder andere door de kwaliteit van afbeeldingen te verminderen. Als u een afbeelding ongecomprimeerd wilt zien kunt u rechtsklikken op de afbeelding en "Afbeelding herladen met volledige kwaliteit" kiezen.