1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Snelkiezer

Introductie

Met de Snelkiezer kunt u snel bij uw favoriete websites komen. Elke keer dat u nieuwe tab opent krijgt u een raster van 3x3 miniaturen te zien, die elk naar een webadres verwijzen. Klik op de miniaturen om de bijbehorende website te openen, of gebruik de sneltoetsen Ctrl + [1-9].

Om een webadres toe te voegen aan een Snelkiesnummer, opent u een nieuwe tab en klikt u op een van de negen vakken waarin staat "Klik om een webpagina toe te voegen". Een dialoogvenster zal dan diverse mogelijkheden laten zien, zoals vaak bezochte pagina's en reeds geopende pagina's: u kunt een webpagina uit de lijst kiezen of een nieuw adres invoeren. Het is ook mogelijk om een adres te verslepen vanuit bladwijzers, panelen of elke andere plaats waar webadressen worden weergegeven.

Klik op het kruis in de rechterbovenhoek van de miniatuur om een Snelkiesnummer te verwijderen. Versleep de miniaturen van het ene naar het andere vak om ze te herschikken. Als u een miniatuur naar een vak sleept dat al bezet is, zullen de adressen worden omgewisseld. Als u een adres van buiten de Snelkiezer naar een al bezet vak sleept, zal het vorige adres worden overschreven.

Instellingen Snelkiezer

Standaard toont de Snelkiezer een 3-bij-3-rooster, maar u kunt de opmaak wijzigen. U kunt het houden op een 2-bij-2-rooster, of het uitrekken tot een 5-bij-5-rooster. U kunt ook een nieuwe achtergrond toevoegen. Om de Snelkiezer in te stellen:

1. Klik "Instellingen Snelkiezer" in de rechterbenedenhoek van de Snelkiezer.
  2. Markeer "Achtergrondafbeelding inschakelen" om de achtergrond te veranderen. Kies voor de verdeling van de achtergrondafbeelding uit Best passend, Centeren, Uitrekken, of Naast elkaar, en zoek de afbeelding op die u wilt gebruiken.
  3. Kies de gewenste waarde onder "Opmaak Snelkiezer" om het aantal snelkiezers te wijzigen.
  4. Kies "Snelkiezer verbergen" om de Snelkiezer op nieuwe tabs te verbergen. Klik "Snelkiezer tonen" in de rechteronderhoek van een blanco tab om de Snelkiezer weer te laten zien.
  5. Klik "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Tip: Opera Link maakt het mogelijk om uw Snelkiesnummers te synchroniseren op al uw computers en al uw apparaten.