1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Skins

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Een 'skin' is een verzameling van afbeeldingen, zoals knoppen en pictogrammen, en instructies om Opera's uiterlijk te wijzigen. Ga naar Extra > Uiterlijk > Skin om nieuwe skins op te halen of de al geïnstalleerde skins te beheren.

Een nieuwe skin ophalen

Kies 'Meer skins zoeken' om een nieuwe skin op te halen. Zoek in de weergegeven lijst van beschikbare skins een schermafdruk die er aantrekkelijk uitziet, en klik dan "Download".

Zodra u de download bevestigt, zal Opera de skin automatisch toepassen. Zo kunt u het resultaat bekijken voordat u besluit om de skin te houden. Als u ervoor kiest om de skin niet te houden, zal deze door Opera van uw computer worden verwijderd.

Skins beheren

Alle op dit moment geïnstalleerde skins blijven beschikbaar in het "Uiterlijk"-venster. Kies "Geïnstalleerde skins tonen" om skins te verwijderen of te wisselen.

U kunt ook een ander kleurenschema toepassen bij uw huidige skin, en de grootte van Opera's werkbalkknoppen aanpassen.