1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

U kunt uw eigen lijst met programma's aanleggen, die worden uitgevoerd voor bepaalde protocollen die Opera tegenkomt. De standaardlijst bevat:

Protocol Doel
mailto Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor e-mail: Opera's ingebouwde e-mailprogramma, het standaard e-mailprogramma op uw computer, of een specifiek ander e-mailprogramma.

Broncode bekijken met

Hier kiest u het programma dat u wilt starten om de broncode van een webpagina te bekijken wanneer u Beeld > Broncode kiest of Ctrl+U drukt.