Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Inhoud blokkeren
 12. Fraudebescherming
 13. BitTorrent
 14. Weergavestanden
 15. Ontwikkelgereedschap
 16. Voorkeuren
 17. Geavanceerde voorkeuren
 18. Skins
 19. Sneltoetsen
 20. De muis gebruiken
 21. E-mail en nieuwsgroepen
 22. Nieuwsstromen
 23. Chat
 24. Dialoogvensters
 25. Automatisch bijwerken
 26. Opera back-uppen

Voorkeuren

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Het Voorkeurenvenster van Opera bevat een groot aantal handige instellingen; de belangrijkste staan onder "Algemeen", "Formulieren", "Zoekmachines" en "Webpagina's".

Ga naar Extra > Voorkeuren om toegang te krijgen tot de voorkeuren, of druk op Ctrl+F12.

Geavanceerde voorkeuren

Met de instellingen onder "Geavanceerd" kunt u uw browserbeleving nog preciezer afstellen, met instellingen voor tabs, cookies, netwerk, lettertypen en meer.

Snelvoorkeuren

Druk op F12 om naar de Snelvoorkeuren te gaan, om direct instellingen voor inhoud, pop-ups of het netwerk te wijzigen. Deze instellingen zullen de nu actieve tab beïnvloeden, en ook alle tabs die u opent na het wijzigen van de instelling.

Sitevoorkeuren

Misschien wilt u soms instellingen permanent veranderen voor één website. Als u weet dat een favoriete website afhankelijk is van het gebruik van pop-ups, bijvoorbeeld, dan kunt u met Opera's sitevoorkeuren alle pop-ups toestaan voor deze specifieke site. Ook kunt u websites die u vertrouwt, zoals van uw bank, toestaan om meer technieken te gebruiken dan bijvoorbeeld een spelletjessite waar u net tegenaan bent gelopen.

Sitevoorkeuren kunnen het makkelijkst worden toegevoegd en bewerkt door te rechtsklikken op een pagina, en te kiezen voor "Sitevoorkeuren bewerken". Hiermee krijgt u een klein voorkeurenvenster waarin u instellingen voor pop-ups, inhoud, cookies, en netwerk kunt wijzigen voor de site.

Noot: Sitevoorkeuren hebben een hogere prioriteit dan Snelvoorkeuren. Het veranderen van een instelling in de Snelvoorkeuren zal dan ook niet een reeds ingestelde sitevoorkeur overtreffen.