1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Voorkeuren > Geavanceerd > Werkbalken

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u instellingenbestanden voor werkbalken en menu's wijzigt in Opera.

Instellingenbestanden wijzigen

U kunt meerdere instellingenbestanden voor werkbalken hebben in Opera. Als u de huidige instellingen wilt bewaren voor het maken van aanpassingen:

1. Kies de werkbalkinstellingen die u als basis wilt gebruiken en klik "Dupliceren".
  2. Selecteer de nieuwe werkbalkinstellingen in de lijst en klik "OK" om de voorkeuren af te sluiten.
  3. Rechtsklik op een werkbalk en kies "Aanpassen" om het "Uiterlijk"-venster te openen, waarin u knoppen, zoekvelden en andere werkbalkzaken kunt slepen en neerzetten

Het hoofdmenu en alle contextmenu's in Opera kunnen ook herschikt worden naar uw eigen wensen.

Om nieuwe menu-instellingen te maken, kopieert u het bestand standard_menu.ini uit Opera's /defaults/-map naar uw profielmap en geeft u dit een nieuwe naam. Daarna kunt u dit bestand bewerken met een tekstverwerker.

Meer te weten komen

De eenvoudigste manier om nieuwe instellingen voor werkbalken of menu's te krijgen, is het downloaden van instellingen vanaf de My Opera Community website: