1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Sneltoetsen

Voorkeuren > Geavanceerd > Sneltoetsen

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Met Opera's sneltoetsen en muisgebaren kan de browser snel en flexibel worden gebruikt, nadat u ze heeft geleerd.

Deze pagina legt uit hoe u de muis- en sneltoets-instellingenbestanden in Opera kunt veranderen.

Instellingenbestanden veranderen

Als u de normale muis- en sneltoetsinstellingenbestanden wilt veranderen:

1. Kies de instellingen die u wilt veranderen, en klik "Bewerken".
  2. Zoek de handeling die u wilt veranderen door te typen in het "Snel vinden"-veld of door in de lijst te klikken.
  3. Klik "Bewerken" en voer een serie toetsen of muisbewegingen in om te verbinden met de gebeurtenis.

Muisinstellingen

Merk op dat als u geen muisgebaren wilt gebruiken, u deze geheel kunt uitschakelen om te voorkeuren dat u ze per ongeluk uitvoert. Als u linkshandig bent, kunt u ervoor kiezen om overeenkomende Terug- en Vooruit-gebaren in te schakelen.

De dialoog "Middelklik opties" laat u kiezen wat Opera moet doen als u de middelste knop of het schuifwiel van uw muis klikt. De standaardactie is het openen van de geklikte link in een tab op de achtergrond.

Sneltoetsinstellingen

Opera 9.5 heeft de "Opera Standard"-sneltoetsinstellingen aanzienlijk veranderd, waarbij de meeste enkelknops-sneltoetsen zijn verdwenen. Kies "Opera 9.2 Compatible" om de Opera 9.2 gebruikte sneltoetsen terug te krijgen. Een andere mogelijkheid is om de enkelknops-sneltoetsen in te schakelen.

Kies het "Opera Standard for UNIX"-sneltoetsinstellingenbestand om normale UNIX-sneltoetsen in te schakelen, zoals het gebruik van Ctrl+A voor "Ga naar begin van regel" in plaats van voor "Alles selecteren".