1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Voorkeuren Algemeen

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Opstarten en startpagina

Met de eerste optie kiest u welke tabs Opera opent bij het opstarten van de browser. U kunt Opera laten starten met de tabs die geopend waren toen u de browser de vorige keer afsloot, of met een eerder opgeslagen sessie of met uw startpagina. Als u iedere keer opnieuw een keuze wilt maken, schakel dan de opstartdialoog in.

Stel een nieuwe startpagina in door het adres van uw meestbezochte webpagina in te voeren, of ga naar de gewenste pagina, open de Algemene voorkeuren en klik op "Huidige gebruiken".

Pop-ups

Opera zal onderscheid proberen te maken tussen door u aangevraagde pop-ups (zoals inlogvensters en dergelijke) en automatisch door websites geopende pop-ups (vooral advertenties).

U kunt ook kiezen voor het blokkeren van alle pop-ups, het openen van alle pop-ups, en het openen van alle pop-ups op de achtergrond, achter uw andere geopende tabs. Onthoud dat u voor pop-upinstellingen ook de sitevoorkeuren kunt gebruiken.

Taal

Selecteer de gewenste taal voor Opera en voor inhoud van webpagina's. Merk op dat Opera niet beschikbaar is in alle talen op deze lijst, en ook zullen de meeste websites geen inhoud leveren gebaseerd op uw taalkeuze. Indien er geen vertaling van Opera beschikbaar is in de door u gewenste taal, zal het programma de oorspronkelijke taal houden, terwijl sommige websites u mogelijk inhoud in de gekozen taal leveren.

Als u een Opera-taalbestand apart heeft gedownload, kunt u dit via het "Details"-venster toepassen.