1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Opera wordt afgeleverd met een klein aantal bladwijzers. U kunt meer bladwijzers toevoegen en alles rangschikken zoals u maar wilt.

Tip: Opera Link maakt het mogelijk om uw bladwijzers te synchroniseren op al uw computers en al uw apparaten.

Bladwijzers bereiken

De bladwijzers kunnen worden bereikt via het Bladwijzers-paneel, direct in het Bladwijzers-menu, of via Bladwijzers > Bladwijzers beheren.

Tip: Voeg bijnamen toe aan uw meest gebruikte bladwijzers. Maak bijvoorbeeld "tv" de bijnaam van uw persoonlijke tv-gids. Om de gids te bereiken, kunt u nu eenvoudig "tv" typen in het adresveld en een Enter geven.

Omgaan met bladwijzers

Handeling Hoe te doen
Bladwijzer aanmaken voor de huidige webpagina Sleep het pagina-icoon van de Adresbalk naar het Bladwijzers-paneel, of druk Ctrl+D
Bladwijzer openen in de huidige pagina Klik op de bladwijzer
Bladwijzer openen in een nieuwe pagina Houd Shift ingedrukt en klik op de bladwijzer in het menu, of middelklik de bladwijzer in het paneel
Bladwijzer openen op de achtergrond Houd Ctrl+Shift ingedrukt en klik op de bladwijzer in het menu (dubbelklik in het paneel)
Bladwijzer altijd beschikbaar maken Sleep een bladwijzer of pagina-icoon naar een werkbalk
Bladwijzer vinden Typ zoektekst in het "Snel vinden"-veld
Map aanmaken om bladwijzers te organiseren Klik op het uitklappijltje op de "Toevoegen"-knop, kies "Nieuwe map"
Alle bladwijzers uit de gekozen map openen Sleep de bladwijzermap naar Opera's werkruimte
Bladwijzers en mappen verplaatsen Sleep items en zet ze elders neer
Uw bladwijzers sorteren Bladwijzers > Bladwijzers beheren, en klik "Beeld"
Snelle toegang tot bladwijzer Druk Shift+F2 en begin met het typen van de bijnaam
Bladwijzers beheren Druk Ctrl+Shift+B

Eigenschappen bladwijzer