1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. E-mail en nieuwsgroepen
  22. Nieuwsstromen
  23. Chat
  24. Dialoogvensters
  25. Automatisch bijwerken
  26. Opera back-uppen

Automatisch bijwerken

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Om uw installatie van Opera bij de tijd te houden, met de meest recente mogelijkheden en belangrijke beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen, bevat Opera een automatisch bijwerksysteem.

Het automatisch bijwerken-venster verschijnt nadat er een aanbevolen nieuwe versie is uitgegeven. Het bevat informatie over de nieuwe versie. De browser kijkt regelmatig of er nieuwe versies zijn; voor een handmatige controle kiest u in het menu Help > Controleren op nieuwe versies.

Uw voorkeuren voor automatisch bijwerken worden opgeslagen in Geavanceerde Voorkeuren, onder Beveiliging.

Als u een op Debian gebaseerde Linux-distributie gebruikt (zoals Ubuntu), wordt tijdens de installatie van Opera een bron voor Opera opgenomen in /etc/apt/sources.list.d/. Daarna kunt u Opera bijwerken via de pakketbeheerder.